FAQ

Met welke leveranciers onderhandelt Groupit?

Het is onze bedoeling een aankoopgroep samen te stellen die voor de leden de voordeligste voorwaarden kan bedingen. Van de gekozen leverancier verwachten we een service die op geen enkel vlak moet inboeten op de kwaliteit die de leden van de aankoopgroep gewoon zijn.

In principe kunnen we met dat doel met elke partij op de markt onderhandelen. In de praktijk zullen we bij aanvang van de groep initieel de interesse polsen bij de vertrouwde leveranciers van de geïnteresseerde deelnemers. Dit omdat we bij onze eerste onderhandeling steeds alle leveranciers willen uitnodigen die voldoen aan de eisen van onze leden.

Naarmate de groep groter wordt, zullen we bij de onderhandelingen van een nieuwe termijn (nog) betere voorwaarden kunnen onderhandelen.

Geïnteresseerd?

Is Groupit onafhankelijk?

De onafhankelijkheid van Groupit houdt in dat we geen fees aanvaarden van leveranciers. We rekenen de gekozen leveranciers evenmin een commissie aan. Onze inkomsten genereren we door een servicefee aan te rekenen aan de leden.

Geïnteresseerd?

Wat kost een inschrijving op het platform?

Een account aanmaken via deze website en jouw interesse laten kennen voor één of meerdere van onze aankoopgroepen is gratis. Je betaalt pas een servicefee zodra je effectief lid wordt van een aankoopgroep en een contract afsluit. Vanaf dat ogenblik rekenen we een instapprijs en een servicefee aan.

De servicefee garandeert:

  • dat je voor de afgesproken termijn kan genieten van de door ons onderhandelde gunstige tarieven.
  • dat Groupit jouw contract heronderhandelt met als doel in de volgende termijn nog betere voorwaarden te bedingen.

Geïnteresseerd?

Wat gebeurt er als ik uit het groepscontract stap?

Zolang je van de groepsaankoop gebruik blijft maken, ben je zeker van deze voordelige prijs. De prijs kan tijdens de opeenvolgende onderhandelingsrondes verder dalen. Bijvoorbeeld omdat meer bedrijven lid worden van de groep en de leverancier nog gunstigere prijzen aanbiedt.

Stap je toch uit de aankoopgroep, dan zal de leverancier je vanaf dat moment weer zijn standaardprijs aanrekenen.

Geïnteresseerd?