Sociaal secretariaat, waarom?

07-03-2019 08:16:16Een sociaal secretariaat is een organisatie die je als werkgever helpt bij alle administratieve taken en wettelijke verplichtingen die bij dat werkgeverschap komen kijken. Maar wat zijn de verschillende taken die een sociaal secretariaat uitoefent? En welke rol kan Groupit daarbij hebben?

Wat doet een sociaal secretariaat?

Door het inschakelen van een sociaal secretariaat voor je administratie hoef je dit als bedrijf zelf niet meer te doen. Men denkt meestal meteen aan loonadministratie. Dit is niet het enigste wat ze doen. Er komt een groot pakket taken bij. Één van de grootste bijkomende taken is sociale wetgeving.
Vragen die je hierbij kan stellen zijn:
•    Wat verandert er op welk moment in een paritair comité?
•    Waar moet je op letten bij een vergoeding?
 Een sociaal secretariaat houdt zich ook bezig met HR, Payroll, Ziekteverlof administratie, overuren,…  

Groupit

Er is een zeer groot aanbod aan sociale secretariaten in België. Ondernemingen met veel werknemers kunnen meestal profiteren van een voordelig maandelijks tarief en een snelle en vlotte service bij hun sociaal secretariaat. Wij, bij Groupit, zijn van mening dat iedereen dezelfde eisen moet kunnen stellen.  

We zijn daarom op zoek naar een sociaal secretariaat voor onze aankoopgroep. Hiervoor zijn we bezig met de eerste kennismakingsgesprekken. Met het oog op een verhoging van de huidige servicevoorwaarden van onze leden, besparen we in eerste instantie op de algemene beheerskosten per maand per werknemer.


Heb je interesse in ons aankoopgroep ‘sociaal secretariaat’?

Dan kan je ons steeds bereiken per telefoon 055/75.00.51 of per mail info@groupit.be.